sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Sfântul Mina celebrat prin slujire şi cateheză

În prima zi de implementare a programei catehetice la nivelul parohiilor din Protopopiatul Piatra-Neamţ, preoţii din Cercul Pastoral-Misionar nr. 13 s-au întâlnit să-şi celebreze ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Mina.

În biserica parohiei "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" a parohiei Negreşti 1 s-au săvârşit marţi, 11 noiembrie 2014, slujba sfinţirii apei şi Taina Sfântului Maslu.
Părintele paroh Loente Lehaci a susţinut cateheza "Care sunt roadele Sfintei Împărtăşanii în viaţa mea?" pentru un grup de 17 copii, elevi ai şcolii Gimnaziale "Dumitru Almaş" din Negreşti. Audienţa a numărat peste 50 de credincioşi dornici să ia parte la acest moment.
Alături de preoţii din Cercul Pastoral au luat parte la eveniment şi coordonatorul activităţilor catehetice din Protopopiatul Piatra-Neamţ, părintele Ştefan Zaharia, doamna director Niculina Rusu, profesorii de Religie Mioara Bârsan (Negreşti), Cosmin Sava (Gârcina) dar şi alte cadre didactice din şcolile din comunitate, cât şi invitaţi din protopopiat.
Tema a fost prezentată interactiv, copiii fiind implicaţi într-un mod eficient în cateheză. Auditoriul a avut prilejul de a urmări un film de prezentare a anilor de cateheză din parohiile Negreşti 1 şi Negreşti 2 şi rezultatele pe care aceste întâlniri le-au adus în vieţile copiilor şi ale credincioşilor.
Şi discuţiile de după cateheză au avut un rol constructiv, dintre ideile enunţate remarcându-se necesitatea strategiilor didactice adaptate categoriilor de vârstă ale participanţilor la programe şi importanţa unei familiarităţi care să ofere un spaţiu pentru clarificări ale doctrinei şi mărturii de viaţă pertinente.
 Marturie participant: Ca mamă a doi copii cred că aceste activităţi care se desfăşoară în afara şcolii menţin în viaţa tinerilor echilibrul de care au nevoie pentru a fi un bun creştin acum şi pe parcursul întregii vieţi. - Mihaela Bobric

 Pr. Ioan Burlea