vineri, 20 octombrie 2017

Info nr.3/2017

Un nou material Info catehetic a fost conceput pentru a fi prezentat la şedinţele lunare din protopopiatele eparhiei Iaşilor.
Acest material cuprinde informaţii despre Catehezele vacanței de vară 2017, o serie de activități catehetice fiind înregistrate în parohiile Arhiepiscopiei Iașilor în această perioadă, grupurile fiind alcătuite fie din copii și tineri, fie din adulți. Alături de catehezele pe tematica eparhială, unele parohii au organizat tabere cu componentă catehetică, fiind organizate momente și întâlniri care au pornit de la învățătura de credință.
Este prezentată cea de a 10-a ediţie a Congresului Naţional „Hristos împărtăşit copiilor” s-a desfășurat în perioada 19-20 septembrie 2017, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman cu sinteza activităților catehetice 2016-2017: implementarea proiectelor patriarhale, organizarea și aplicarea proiectelor eparhiale și acțiunile echipei Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iașilor.
Următorul punct este Consfătuirea catehetică anuală din Arhiepiscopia Iaşilor organizată la Casa „Ierusalim-Hozeva” din incinta Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, în perioada 1-4 octombrie 2017.
Noile ediţii ale afişului „Cuvânt catehetic” sunt şi ele în atenţia materialului: Nr. 8 (20) August: „Cum să înţelegem icoana Adormirea Maicii Domnului”; Nr. 9 (21) Septembrie: ”Sfânta Cruce – obiect sfânt şi semn de închinare” şi Nr. 10 (22) Octombrie: ”Pelerinajul – călătoria împreună cu Dumnezeu”. De asemenea a fost prezentată şi revista „Cuvânt catehetic” ce va fi printată şi distribuită în scurt timp.
Ultimul punct al materialului face referinţă la proiectele în desfăşurare: organizarea catehezelor din programa catehetică 2017 în parohii; Programa catehetică 2018, care pleacă de la ideea de unitate de credință și unitate de neam, ce va cuprinde 10 teme; Afișele Reținem – Învățăm – Aplicăm, pentru duminicile de peste an, care pornesc de la textul evanghelic și învățăturile de credință; Pliantele despre Sfintele Taine și Ierurgii; Concursuri catehetice şi Schimburi de experiențe cu alte eparhii.