miercuri, 24 aprilie 2013

Concursul spectacol „Bucuria de a fi creştin”

Concursul spectacol „Bucuria de a fi creştin” şi-a desemnat luni, 22 aprilie 2013, la Piatra-Neamţ, câştigătorii la faza pe protopopiat.
Primul loc la fiecare secţiune a concursului a fost ocupat de Elena Sabina Humă (secţiunea „Cântec religios sau popular”), Serena Falanga (secţiunea „Poem religios, popular sau patriotic”), ambele din parohia Negreşti I, şi de Ioan Eugen Bichiu (secţiunea „Text literar în proză”) din parohia Negreşti II.
Cei trei copii vor reprezenta Protopopiatul Piatra-Neamţ la faza eparhială a concursului, la Iaşi, în ziua de 16 mai 2013.
Concursul spectacol „Bucuria de a fi creştin” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de ţară şi de Biserica Ortodoxă Română și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.  
Deşi la concurs au luat parte copii din mai multe parohii care desfăşoară activităţi catehetice, Dumnezeu a rânduit pentru următoarea fază a Concursului spectacol „Bucuria de a fi creştin” trei prieteni din acelaşi sat, din două parohii vecine Negreşti I şi Negreşti II. Nu cred că e întâmplător acest fapt întrucât parohiile din Negreşti, prin părinţii Leonte Lehaci şi Vasile Solomon, sunt printre enoriile cu cea mai îndelungată activitate catehetică din protopopiat. Îi felicităm pe toţi participanţii şi pe preoţii care îşi jertfesc câteva ceasuri săptămânal pe altarul educaţiei moral-religioase a micuţilor pe care îi păstoresc. Ţin să mulţumesc în mod deosebit părinţilor Dumitru Marin de la parohia Bicaz Chei II şi Ioan Burlea de la parohia „Sfântul Nicolae” Bodeşti pentru căldura şi devotamentul cu care s-au înscris alături de copii în concurs şi pentru rezultatele deosebite pe care le înregistrează în comunităţile unde Îl slujesc pe Dumnezeu prin implicarea activă şi fructuoasă în vieţile tinerilor. 
Pr. Ştefan Zaharia, Coordonator al Biroului de cateheză al Protopopiatului Piatra-Neamţ