Luna februarie a devenit pentru Protopopiatul Piatra-Neamț o perioadă a nostalgiei.
Rând pe rând părinți dragi nouă și celor din jur, de aici și de mai departe, au trecut în veșnicie în luna februarie.
Acum șapte ani, la 22 februarie 2011, pleca părintele Ioan Ilie, fost slujitor la parohiile Grințieș (9 ani) și "Sfinții Trei Ierarhi" Piatra-Neamţ (19 ani). Este cunoscut pietrenilor îndeosebi prin amenajarea Cantinei sociale "Sfânta Filofteia" sfinţită la 15 martie 2009, care oferă hrană astăzi la 80 persoane cu handicap, vârstnici, copii abandonaţi şi familii numeroase.
La 2 februarie 2012 se înveşnicea părintele Teofil Lefter, stareţul Mănăstirii Pîngăraţi.
Alături de restaurarea picturii bisericii "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie", care a fost resfinţită în anul 2002 şi ridicarea noii biserici, închinată Sfinţilor Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi şi Sfinţilor Români, târnosită pe 12 septembrie 2010, stau mărturie cuvântul de întărire şi chipul împăciuitor ale părintelui, iubit de credincioşi de pretutindeni. Părintele Teofil a plecat la Domnul în ziua când a împlinit 25 de ani de la călugărie.
La 28 februarie 2013, fostul protopop al Protopopiatului Piatra Neamţ, părintele Ioan Pricop, trecea pragul acestei vieţi. În 1961, primea numirea ca protoiereu al Protopopiatului Piatra-Neamţ, pentru o perioadă de 25 de ani. În acest răstimp a slujit la parohiile Vânători - Piatra-Neamţ (2 ani), Precista (20 de ani) şi "Sfântul Ioan Botezătorul" Mărăţei (3 ani). În februarie 1986 a fost transferat la Biserica "Sfântul Nicolae" Bacău, unde a slujit 21 de ani. În 2006 a fost pensionat şi a primit binecuvântarea din partea IPS Părinte Mitropolit Teofan de a sluji la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" Mărăţei.
Acum un an, în ziua de 24 februarie 2017 pleca la Domnul şi părintele Gheorghe Lupaşcu, fost slujitor al parohiilor Bârgăoani (7 ani) şi Girov. Părintele Gheorghe a încheiat în Girov un ciclu complet de 32 de ani, începând cu 1 martie 1985, ziua numirii în parohie, şi terminând cu 28 februarie 2017, ziua înhumării sale.
A rămas în inimile tuturor cu numele de Părintele Gheorghe cel bun, sau cel blând, pentru modul în care şi-a lăsat amprenta în sufletele celor care l-au cunoscut.
Dumnezeu să-i odihnească!